BLOG


FEATURED
CATEGORIES

BALL ROOM Halloween ︰恐怖系 VR Game

黎到10月,除左有傳統節目之外,作為有小小鬼妹仔性格嘅小編當然係最重視萬聖節啦。 WELL~ 萬聖節又唔一定要去玩鬼屋先有氣氛嘅,起BALL ROOM都可以過一個最正嘅Halloween架!

周末好去處:捐窿捐罅搵野食(觀塘篇)

上一篇介紹完荔枝角分店附近嘅美食,今次就去到有另外兩間BALL ROOM分店嘅觀塘區。等我醒噃幾間好嘢過你地,去完BALL ROOM玩就可以去食好西啦!

周末好去處:億利工業中心 (美食篇)

嚟荔枝角分店玩完想搵野食,但係又唔清楚揀咩食好?

今次小編就介紹幾間餐廳比大家,唔洗再煩惱玩完好肚餓喇!

BALL ROOM學堂:星際氣墊球

氣墊球,相信大家細個都玩得多,

但係四人對戰,你又試過未呢?

呢個4 Way Air Hockey一定會玩到你措手不及!

BALL ROOM教路:桌上冰壺

依家越嚟越多新興運動,你又玩過幾多種?

喺香港呢個無冰無雪嘅地方,你想唔想像到可以玩冰壺呢!

快啲入嚟睇下桌上冰壺點玩啦!

運動消閒博覽:後記

第一次的新嘗試,BALL ROOM進註香港運動消閒博覽2017! 小編首先多謝大家抽空過嚟支持我地,亦都多謝一直喺遠方支持我地嘅朋友仔。希望憑住今次呢個後記,除左可以紀錄番我地嘅展出之外,更加希望可以令大家更認識到BALL ROOM。希望大家繼續支持我地,我地亦會繼續努力。

這個周末好去處:運動消閒博覽

又到咗書展既季節,今年仲多咗運動消閒博覽添。

想知有咩特別好玩嘅地方?睇完呢個Blog就快啲嚟搵我地啦!

星期三學堂:電流棒奧秘 II

上星期學完電流棒嘅第一至三關,點少得剩低嘅戲肉呢?各位朋友記住留意一下各樣細節,然後快啲上嚟BALL ROOM挑戰啦!

星期三學堂: 電流棒之奧秘 I

每次行過官塘嘅駱駝漆分店都聽到有好響嘅「嘟嘟」聲,原來係有人玩緊電流棒。好多人見到咁大座電流棒都話好正,以前睇電視嘅回憶番晒嚟。不過,有更多嘅朋友仔都會問我地,到底點樣玩。所以,我地就整左個合輯教下大家點玩,同埋有咩要注意!想知嘅朋友記住要留意喇!